Volledig scherm
Maikel van der Werff. © Pro Shots

Van der Werff: Het is nog wennen in het hart van de verdediging van Vitesse

ARNHEM - Vitesse krijgt dit seizoen een ander verdedigingscentrum. Trainer Leonid Sloetski ruimt tegen FC Basel een plek in voor Maikel van der Werff naast Jake Clarke-Salter. De Noord-Hollander moet bij de Zwitsers targetman Albian Ajeti uitschakelen.

Van der Werff (29) krijgt tegen Basel de voorkeur boven Rasmus Thelander. De Deen begint op de bank. ,,We moeten ons allemaal bewijzen”, zegt Van der Werff. ,,Ook op andere plekken woedt een concurrentiestrijd.”

Quote

Omdat we Europees voetbal spelen, hebben we zware tegenstan­ders gehad in oefenwed­strij­den. We zijn wel weerbaar

Maikel van der Werff

Vitesse moet presteren in de voorbereiding. De Arnhemse club wil de groepsfase van de Europa League bereiken. ,,We moeten er meteen staan”, zegt Van der Werff. ,,Dat is heel anders dan een hele voorbereiding afwerken en dan de competitie in. Omdat we Europees voetbal spelen, hebben we zware tegenstanders gehad in oefenwedstrijden. We zijn wel weerbaar.”

Hoe Vitesse er exact voorstaat, is ook dan nog moeilijk te zeggen. ,,Dit blijft toch allemaal vroeg in seizoen”, legt Van der Werff uit. ,,We laten goede zaken zien, maar hebben ook kwetsbaarheden. Dat zijn de zaken om nog aan te werken. De slordigheden zitten grotendeels in fitheid. En we moeten aan elkaar wennen. In de zomer zijn er nieuwe spelers bijgekomen. We hebben alleen niet veel tijd voor gewenning. In Europa telt alleen het resultaat.”

Tegen Basel heeft Vitesse kansen, vindt Van der Werff. ,,Zeker wel. We hebben de beelden van Basel goed bekeken. Ajeti is de spits. Hij is beweeglijk. Maar we moeten niet alleen hem uitschakelen. Basel heeft voorin volop kwaliteiten.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.