Volledig scherm
Maikel van der Werff (rechts) viert feest met Danilho Doekhi in het duel met NAC. De Noord-Hollander speelt nu, Doekhi zit op de bank. © BSR Agency

Van der Werff in basis Vitesse, Doekhi op de bank voor cruciale pot tegen PEC Zwolle

ARNHEM - Maikel van der Werff keert terug in de basis bij Vitesse. De Noord-Hollander heeft zijn schorsing van één duel achter de rug en start zaterdagavond tegen PEC Zwolle met Jake Clarke-Salter in het hart van de defensie van de Arnhemse club. Danilho Doekhi begint weer op de bank.

Van der Werff liep zijn schorsing op door een rode kaart tegen PSV. Hij staat momenteel in de pikorde van Sloetski boven Doekhi. ,,Van der Werff brengt ervaring mee”, stelt de coach. ,,Maikel is achterin een leider.

Voor Vitesse is het duel met PEC (aftrap zaterdagavond om 19.45 uur) van groot belang. De Arnhemse club heeft nu zes wedstrijden op rij niet gewonnen. In de reeks zitten wel vijf gelijke spelen. De laatste zege dateert van 2 maart tegen NAC (4-1). 

Play-offs

Maar zodoende is Vitesse in een verwoede strijd om de play-offs verwikkeld. De nummers vier tot en met zeven gaan officieel de nacompetitie in. Inzet is dan een startbewijs in de voorrondes van de Europa League. Maar als Ajax op 5 mei de bekerfinale wint van Willem II, gaan de nummers vijf tot en met acht de play-offs in. De nummer vier van de eredivisie krijgt dan direct een ticket voor de voorrondes van de Europa League. Vitesse is momenteel de nummer zeven van de ranglijst. Nummer negen FC Groningen volgt op slechts twee punten. 

,,Het is duidelijk dat deze wedstrijd erg belangrijk is”, zegt Sloetski. ,,Wij hebben een zege heel hard nodig.”

Darfalou

Sloetski kan tegen PEC niet beschikken over Oussama Darfalou. De Algerijn kampt met een kuitblessure. Charly Musonda (knie), Arnold Kruiswijk (rug) en Hilary Gong (knie) zijn sowieso niet van de partij.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Pasveer; Karavaev, Van der Werff, Clarke-Salter, Clark; Ødegaard, Serero, Bero, Büttner; Buitink, Linssen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.