Volledig scherm
Maikel van der Werff in duel met Ajacied Dusan Tadic. © BSR Agency

Van der Werff wil na zomers vertrek bij Vitesse naar club in het buitenland

ARNHEM - Maikel van der Werff vertrekt bij Vitesse. De verdediger krijgt zoals verwacht geen vernieuwde aanbieding van de Arnhemse eredivisionist. Hij mikt nu op een nieuwe club in het buitenland.

Van der Werff (30) is deze zomer transfervrij. Hij heeft dan vier seizoenen bij Vitesse achter de rug. De Noord-Hollander speelde daarbij vooral in zijn eerste jaar in Arnhem.

Van der Werff won met Vitesse in 2017 de KNVB-beker. In de finale tegen AZ (2-0) viel hij na rust in. Dit seizoen begon de verdediger als aanvoerder. Inmiddels draagt Bryan Linssen al enige maanden de band.

,,De keuze is gemaakt”, reageert Van der Werff desgevraagd. ,,Ik zag het afscheid al enige tijd aankomen. Dus dit is niet verrassend. Er zijn hier en daar al contacten. Ik ben nu op een leeftijd aangekomen dat het buitenland nog kan. Dus ik wil die stap nu ook maken.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.