Volledig scherm

Van Gaal en Adriaanse willen niet; wie wel?

ARNHEM - Louis van Gaal en Co Adriaanse hadden geen trek in een functie bij Vitesse. De prangende vraag: welke trainer wil wel de opvolger worden van Albert Ferrer? Vitesse bevestigde woensdag dat Albert Ferrer moet vertrekken bij de Arnhemse club.

Vitesse beraadt zich momenteel over de opvolging van de Spanjaard. Tijdens het voorbije seizoen trachtte clubbaas Merab Jordania al vergeefs Louis van Gaal naar Arnhem te halen. Van Gaal is de favoriete voetbalman voor Jordania en kan op elk moment binnenstappen bij de Arnhemse club. van Gaal heeft na zijn ontslag bij Bayern München echter gekozen voor een jaartje vrijaf.

Daarna polste Vitesse ook Co Adriaanse, maar die koos voor het perspectief van topclub FC Twente.

Op de website van Vitesse zegt technisch directeur Ted van Leeuwen: "Daarover zal in de komende week een beslissing genomen worden. Er is een aantal kandidaten. Zo lang de procedure loopt, doen we er geen mededelingen over. Niet over Ferrer, niet over zijn opvolging."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.