Volledig scherm
Tim Matavz werkt af op de training in Oostenrijk. Vitesse wil de spits niet verkopen. © Pro Shots

Van Hintum: Veto Vitesse voor transfer Matavz

SANKT VEIT AN DER GLAN – Marc van Hintum heeft de selectie van Vitesse zo goed als rond. De technisch directeur van Vitesse wil een topteam neerzetten. Tim Matavz mag daarmee niet weg.

Voor Matavz (29) is belangstelling uit China. Dat betreft twee clubs. Maar Van Hintum heeft het management van de Sloveense spits een duidelijke boodschap meegegeven. ,,Matavz is niet te koop”, stelt Van Hintum.

De ‘td’ heeft daar een reden voor. Goede spitsen zijn schaars en duur. Bij een verkoop van Matavz zijn vele miljoenen nodig om vergelijkbare kwaliteit binnen te halen.

Daarbij dringt dan de tijd. Een vertrek van Matavz past niet in de Europese ambities van Vitesse. De Sloveen scoorde vorig jaar in alle competities zeventien keer voor de Arnhemse club. Hij heeft nog een contract tot juli 2020. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.