Volledig scherm
Ricky van Wolfswinkel. © DG

Van Wolfswinkel neemt afscheid van supporters Vitesse

ARNHEM – Vitesse neemt voor de wedstrijd tegen FC Utrecht afscheid van Ricky van Wolfswinkel. De topschutter van het vorige seizoen in Arnhem verblijft na een knieoperatie in Nederland. Hij zal het eerste finaleduel in de play-offs in GelreDome bezoeken.

Van Wolfswinkel, tegenwoordig spits bij FC Basel in Zwitserland, heeft een kleine ingreep aan de meniscus ondergaan. Hij herstelt voorspoedig. ,,Ik liep er al langer mee. Het is even drie weken rustig houden. Het seizoen is daarmee voorbij.”

Van Wolfswinkel heeft een verleden bij Vitesse en Utrecht. Voor de finale kiest hij voor de Arnhemse club. ,,Ik gun het Frans van Seumeren (eigenaar FC Utrecht, red.) zeker. Maar bij Vitesse voetballen mijn maatjes. Dus daar gaat mijn voorkeur naar uit. Ik ben hier ook mijn carrière begonnen. Het is wel een mooie finale.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.