Volledig scherm
De afgekeurde goal van Jurgen Mattheij voor Excelsior tegen Vitesse leverde gisteravond uitvoerige discussies op. © Soccrates

VAR is vriend en vijand in GelreDome

ARNHEM - De VAR houdt de gemoederen bezig in de eredivisie. De afgekeurde goal van Jurgen Mattheij voor Excelsior tegen Vitesse leverde gisteravond uitvoerige discussies op. De videoreferee werd bekritiseerd door Adrie Poldervaart, coach van de Rotterdammers.

Poldervaart trok niet alleen de beslissing van de VAR bij de goal van Excelsior in twijfel. Hij vroeg zich ook af waarom de treffer van Bryan Linssen dan wel werd goedgekeurd. Daar was sprake van leunen.

,,Laat ik er niet te veel woorden aan vuil maken, maar het is wel bitter”, sprak Poldervaart.

Soms je vriend, soms je vijand

Collega Leonid Sloetski had begrip voor de emoties. ,,Wij hebben de VAR nu mee”, zei de Rus. ,,Maar we hebben ook al nadeel van het systeem ondervonden. En bijvoorbeeld met strafschoppen duurt het soms wel erg lang voordat de bal genomen kan worden. Dat maakt spelers dan onzeker.”

,,Soms is de VAR je vriend en soms je vijand”, stelde Sloetski. ,,Vanuit het oogpunt van de trainer. Maar het systeem is in principe goed. Het zorgt voor Fair Play. Ik baal nu meer van de andere tegengoals. Marcus Edwards heeft tegen ons twee keer geweldig gespeeld. Nu was hij een Messi. Ik vind onze zege terecht. We hadden meer kunnen scoren. Maar ik voel ook opluchting. Bij tegengoals worden we toch snel zenuwachtig.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.