Joseph Oosting doceert op de training van Vitesse. Door de slechte staat van de velden wijkt de selectie de komende tijd uit naar kunstgras.
Volledig scherm
Joseph Oosting doceert op de training van Vitesse. Door de slechte staat van de velden wijkt de selectie de komende tijd uit naar kunstgras. © BSR

Velden Vitesse onder de maat: Sturing gooit training er uit

ARNHEM - Vitesse worstelt met de staat van de trainingsvelden op Papendal. Vanwege de slechte gesteldheid van het natuurgras verplaatst de Arnhemse club de trainingen de komende tijd naar kunstgras. Juist door de sneeuw is ook die mat nu ook onbespeelbaar. Coach Edward Sturing heeft de training van vandaag afgelast.

Vitesse is op verzoek van Sturing en de spelersgroep sinds deze week al uitgeweken naar kunstgras. Alom heerst al langere tijd onvrede over de conditie van de twee natuurgrasvelden op Papendal, die alleen door de eerste selectie worden gebruikt. Die zien er na een training steevast uit als een slagveld. Ook ladingen zand hebben het veld niet verbeterd.

PEC Zwolle

De zorgen bestaan al maanden bij de eredivisionist. Onder coach Leonid Sloetski werd voor de trainingen enkele keren naar een ander grasveld uitgeweken. Sturing kiest nu voor kunstgras, maar wordt daarbij met een nieuw probleem geconfronteerd. Het veld is ondergesneeuwd en dus kan de selectie van Vitesse er niet op.

Voor Vitesse wacht deze week hoe dan ook kunstgras. De Arnhemse club speelt zaterdag op plastic. In Overijssel wacht dan de confrontatie met PEC Zwolle (aanvang 19.45 uur).