Verbindingsman Honda wil motor Vitesse weer laten lopen

videoARNHEM - Keisuke Honda moet Vitesse nieuw elan bezorgen. De Arnhemse club ziet in de Japanner de ideale verbindingsman in de eredivisie. De 98-voudig international zelf wil met zijn routine een vastgelopen motor weer in gang brengen.

Honda (33) werd donderdagmiddag officieel gepresenteerd bij Vitesse. Daarvoor waren tal van Japanse journalisten aanwezig. Ook was de Nederlandse pers uitgerukt. Honda tekende onlangs een contract tot het einde van het seizoen in Arnhem. Hij kreeg donderdag ook zijn werkvergunning.

,,Vitesse komt niet in aanmerking voor een plek in de Champions League”, stelde Honda bij zijn presentatie. ,,De club staat nu vijfde in de eredivisie. Er is even een dip. Maar laten we ervoor zorgen dat die plek ook minimaal bezet blijft.”

Honda kijkt uit naar zijn avontuur bij Vitesse. ,,Ik hoop met mijn ervaring van waarde te zijn voor de club. Dit is een jonge, talentvolle groep. De spelers hebben alleen moeite om wedstrijden onder controle te houden. Ik wil de jonge spelers helpen. En ik ben blij terug te zijn in de eredivisie. In Nederland (bij VVV-Venlo, red.) ben ik als profvoetballer groot geworden.”

Volledig scherm
Keisuke Honda bij de presentatie. © Jeroen Putmans