Volledig scherm
Vitesse -speler Mitchell van Bergen (L) tijdens een training . © Pro Shots / Thomas Bakker

Veto Vitesse voor verhuur Van Bergen: VVV vangt bot

ARNHEM - Vitesse heeft een vertrek van Mitchell van Bergen naar VVV-Venlo afgewezen. Technisch directeur Marc van Hintum en trainer Leonid Sloetski zien een huurjaar in Limburg niet zitten. De vleugelspits moet in Arnhem gaan knokken voor speeltijd.

Van Bergen is nog pas net 19 jaar. Maar de aanvaller uit Oss zit al voor het vierde seizoen bij de selectie van Vitesse. Hij debuteerde in december 2015 voor de club tegen FC Twente (5-1 zege Vitesse).

Inmiddels staat de vleugelaanvaller op 31 optredens bij de eredivisionist, maar de definitieve doorbraak is nog niet tot stand gebracht. Van Bergen moet ook dit seizoen een rol als reserve accepteren.

VVV leek daarmee dus een uitkomst, maar dat stuit op een veto van de leiding van Vitesse. Van Bergen heeft een boodschap gekregen van Sloetski. Hij moet nu echt stappen maken bij Vitesse. Hij moet in Arnhem de status van talent ontstijgen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.