Treurnis bij Vitesse na de 3-0 van Emanuel Emegha. Sondre Tronstad en Eli Dasa (rechts) verwerken de mokerslag op Spangen.
Volledig scherm
PREMIUM
Treurnis bij Vitesse na de 3-0 van Emanuel Emegha. Sondre Tronstad en Eli Dasa (rechts) verwerken de mokerslag op Spangen. © foto: Carla Vos

Vijf punten voorsprong, maar Vitesse reist onder hoogspanning af naar Limburg

ARNHEM - Vitesse leeft tussen hoop en vrees in de slotweek van de competitie. De Arnhemse formatie moet tot de bodem voor een Europees ticket, nu Feyenoord in de eredivisie nog altijd een levenslijn over heeft. Na het echec op Het Kasteel is niets meer zeker in de hoofdstad van Gelderland. Maar ook niet in Rotterdam.

5 reacties

 • H. Elings

  1 maand geleden
  Tinus. Dat er over Ajax wel gesproken wordt en over Vitesse niet is omdat er veel te weinig kijkers interesse hebben over wat er in Arnhem gebeurt. Voor de KNVB moet elke club gelijk zijn. Voor een amusementsprogramma is dat niet het geval.
 • Tinus Timmerman

  1 maand geleden
  Mattie; Je moet beter lezen. Ik verwijs naar het falen van Vitesse, maar óók naar de arbitrage. Dat soort momenten kan een wedstrijd zeker beïnvloeden. Voor de duidelijkheid, de KNVB heeft Nijhuis en Lindhout, (VAR van die wedstrijd) op het matje geroepen vanwege hun eigenzinnige interpretatie van de spelregels. Dick van Egmond (scheidsrechtersbaas) geeft aan dat dit 100% een penalty was! En ja Vitesse heeft zwaar gefaald, maar kreeg niet waar het recht op had. Dat moment kan net bepalend zijn.
 • Mattie Veld

  1 maand geleden
  Tinus dit lijkt me een poging om het eigen falen te verhullen. Er is geen excuus voor.
 • Kooyman

  1 maand geleden
  Weer een finale verloren, wat was dit weer zwak, eigenlijk van het hele team. Maar waar ik me al een paar wedstrijden aan zit te ergeren is de arrogantie en in zekere zin ook werkweigering van meneer Tannane, het geloof belangrijker vinden dan je verantwoordelijkheid na de club. Heb je al 3 wedstrijden niets aan, en er zijn nauwelijks personalitys in het veld die hem aanspreken. Hij doet maar wat, loopt met een chagrijnige kop rond wat invloed heeft op de andere spelers.FCTannane inspireert niet
 • Tinus Timmerman

  1 maand geleden
  Letsch heeft gelijk: Vitesse was slecht maar kreeg geen penalty. Met dit soort eigenzinnige scheidsrechters kom je nooit uit een crisis. Zo'n moment kan net genoeg zijn om een wedstrijd te kantelen.Vreemd dat studio sport hier niet op reageert. Als Ajax dit overkomt wordt het een avondvullend programma. Deze beslissing heeft de wedstrijd wel degelijk beïnvloed. Volgende punt is; waarom de beste speler op de m2, corners moet nemen. Zet hem net buiten de 16mtr neer. Daar heeft hij meer waarde.