Volledig scherm
Rene Eijkelkamp.

Vitesse: 'Aanstellen hoofdcoach prioriteit'

ARNHEM Vitesse hoopt op korte termijn een opvolger voor Fred Rutten te presenteren. "De aanstelling van een nieuwe hoofdcoach heeft prioriteit", aldus een woordvoerster van Vitesse.

Peter Bosz en Shota Arveladze zouden de voornaamste kandidaten zijn, maar volgens Joost de Wit, de nieuwe algemeen directeur van Vitesse, is er nog niets beslist. "Ik ga niet in op namen."

De nieuwe hoofdtrainer van Vitesse bepaalt in principe wie zijn assistenten worden. Spitsencoach Rene Eijkelkamp en assistent-coach Patrick Greveraars hebben een aflopend contract in Arnhem. Beiden kwamen op voorspraak van Rutten naar Vitesse. Het ligt voor de hand dat de contracten van de twee niet worden verlengd. Vitesse houdt echter alle opties open.

Keeperstrainer Raimond van der Gouw heeft zijn contract met een jaar verlengd. De overeenkomst met assistent-trainer Albert Capellas loopt nog een seizoen door.

Omroep Gelderland meldt dat technisch directeur Ted van Leeuwen -zijn overeenkomst met Vitesse loopt op 30 juni af- geen nieuw contract krijgt. Vitesse wil dat niet bevestigen. "Ted van Leeuwen is op vakantie en keert over anderhalve week terug. Dan zullen we om de tafel gaan", meldt De Wit.

Vitesse begint rond 20 juni met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Volledig scherm
Ted van Leeuwen (r) schudt de hand van Jonathan Reis. Foto: Hans Broekhuizen/DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.