Volledig scherm
Bryan Linssen wordt gestuit door Martin Angha van Fortuna Sittard, terwijl de plaggen omhoog schieten in GelreDome. © BSR Agency

Vitesse baalt van slechte staat veld in GelreDome

ARNHEM - Vitesse maakt zich zorgen over de staat van het veld van GelreDome. De grasmat is al wekenlang slecht. De Arnhemse eredivisieclub hoopt dat de rust in de interlandperiode voor herstel zorgt.

Vitesse speelt zaterdagavond (aftrap 19.45 uur) tegen FC Utrecht. In de voorbije weken is er hard aan gewerkt de conditie van het veld te verbeteren. Dat is niet volledig geslaagd, stelt een woordvoerder van de Arnhemse club.

,,Dat is voor ons vervelend”, zegt coach Leonid Sloetski. ,,Als club, trainer en speler wil je op een goed veld voetballen. Dit is de eerste keer dat Vitesse met dit probleem kampt. Vitesse en FC Utrecht zullen er allebei last van hebben.”

Vitesse heeft geen verklaring voor de slechte staat van de grasmat. Er is niets veranderd in het onderhoud.

GelreDome beschikt over een modern veld. De mat kan uit het stadion worden gereden, zodat er meer zonlicht beschikbaar is. Er is ook een installatie met groeilampen, voor het onderhoud van het veld. Daarbij moet het veld het stadion uit bij evenementen. Dat extra uitrijden (en inrijden) kost per keer overigens bijna 15.000 euro.