Volledig scherm
Vyacheslav Karavaev in duel met Guus Til van AZ. © BSR/Soccrates

Vitesse-back Karavaev dolblij met uitverkiezing voor Rusland

ARNHEM - Vitesse ziet in de komende interlandperiode de buitenlandse sterren uitvliegen. Opmerkelijke nieuwkomer in het gezelschap is Vyacheslav Karavaev. De back droomt van zijn debuut bij Rusland.

De ogen fonkelen, maar hij is zeker ook een tikje verbaasd. Hij voelt trots, in al zijn poriën zelfs. Toch is hij evenzeer ‘wat’ overrompeld.

Vyacheslav Karavaev (23) zit in een draaikolk van emoties met zijn eerste uitnodiging voor het nationale team van Rusland. En dat is helemaal niet zo vreemd. De Moskoviet speelt niet in de Russische topcompetitie, of in West-Europa bij een topclub. Hij is back van Vitesse, de nummer 154 van de UEFA-ranking.

EK-kwalificatie

Karavaev maakt deel uit van de selectie, die de EK-kwalificatie voor de Russen begint. Volgende week wacht eerst België, de nummer 1 van de FIFA-wereldranglijst. Daarna volgt Kazachstan, een land van bescheiden kaliber.

,,Ik ben dolblij”, zegt de rechtsback van de Arnhemse eredivisionist in Oostblok-Engels. ,,Ik heb jaren geleden bij nationale jeugdselecties gezeten. Maar dit is véél groter. Dit is het Russische team.”

Hofleveranciers

Hofleveranciers zijn dan CSKA Moskou en Lokomotiv. Zenit Sint-Petersburg levert af. En over de grens komen de internationals van Istanbul Basaksehir, Monaco of Valencia. ,,Ik kreeg de uitnodiging van de bond op maandag, de dag na de wedstrijd van Vitesse tegen Feyenoord”, vertelt Karavaev. ,,Natuurlijk was ik verrast. Ik had dit geen moment verwacht. Of de trainer bij Vitesse (Leonid Sloetski, red.) zijn invloed heeft aangewend? Daarvan heb ik niks vernomen. Ik heb bij Vitesse hard gewerkt, ben uitgenodigd en ga nu gewoon heel erg mijn best doen bij het Russische team.”

Vitesse levert met Karavaev vier A-internationals voor de komende interlandbreak. Real-huurling Martin Ødegaard gaat op pad met Noorwegen. Daarbij wachten duels met Spanje en Zweden. Matus Bero is opgenomen in de nationale selectie van Slowakije, waarmee confrontaties met Hongarije en Wales op de rol staan. En Thulani Serero sluit weer aan bij Zuid-Afrika. Bafana Bafana speelt in de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup tegen Libië.

Doekhi

Van Vitesse zit Danilho Doekhi verder in de voorselectie van Jong Oranje. De centrumverdediger krijgt deze vrijdag uitsluitsel. Voor Thomas Buitink geldt hetzelfde bij Oranje Onder 19 jaar. Oussama Darfalou wordt mogelijk nog opgeroepen voor Algerije, maar de spits is pas net terug van een blessure.

Karavaev droomt nu van zijn debuut. ,,Maar ik koester geen enkele verwachting”, zegt hij. ,,Ik zit bij de selectie. Ik ga genieten. Ik heb de bondscoach (Stanislav Cherchesov, red.) nog niet eens gesproken. Ik heb dus geen idee wat te verwachten. Ik ben gewoon gelukkig.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Alle ogen bij Vitesse zijn gericht op Keisuke Honda: ‘Zijn discipline is super’
    Play
    Les van Vites

    Alle ogen bij Vitesse zijn gericht op Keisuke Honda: ‘Zijn discipline is super’

    ARNHEM - Vitesse staat bij de hervatting van de competitie onder hoogspanning. De Arnhemse club moet uit de crisis opstaan. Bij de eredivisionist zijn alle ogen gericht op de nieuweling Keisuke Honda. ,,We hebben een langzame Honda”, stelt oer-supporter Bjorn Courbois in De Les van Vites. ,,Hij gaat 40 kilometer per uur in de vijfde versnelling met de handrem er op. Maar hij kan wél voetballen.”