Volledig scherm
Alexander Büttner. © ProShots

Vitesse: Büttner in de verkoop

ARNHEM – Vitesse staat open voor een winters vertrek van Alexander Büttner. De Arnhemse club wil de Doetinchemmer per direct verkopen of verhuren. In Arnhem is er geen toekomst meer voor hem.

Büttner (28) is vlak na de jaarwisseling door de leiding van Vitesse uit de selectie gezet. Hij is naar het beloftenteam gedirigeerd, omdat hij al langere tijd niet voldoet aan de fitheidseisen van de eredivisieclub. De Achterhoeker moest na de winterstop topfit terugkeren, maar voldeed bij metingen nog niet aan een vereist vetpercentage van 10 tot 12 procent.

,,We staan open voor verhuur of verkoop van Alexander Büttner”, verklaart technisch directeur Marc van Hintum van Vitesse desgevraagd.

Afwachten

Vooralsnog heeft zich geen club voor Büttner bij Vitesse gemeld. De zaakwaarnemer van de Achterhoeker, Aleksandar Bursac, is op zoek naar een nieuw onderkomen voor de linksback. ,,Op dat vlak wachten wij verder af”, stelt Van Hintum.

Büttner keerde vorig jaar in de winter terug bij Vitesse. Daarvoor was hij actief bij Manchester United, Dinamo Moskou en Anderlecht.

PSV

Het duurde in Arnhem bijna een half jaar om de Doetinchemmer fit te krijgen. In de zomer startte hij vervolgens voortvarend in Arnhemse dienst. Maar in de herfst haakte de back langzamerhand af. Voor het duel met PSV nam trainer Henk Fraser de verdediger niet eens meer op in de wedstrijdselectie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.