Volledig scherm
Leonid Sloetski is voor zijn komst naar Vitesse nu afhankelijk van de ambtelijke procedures in Nederland. © AFP

Vitesse bereikt akkoord met Sloetski

ARNHEM - Vitesse heeft een principeakkoord bereikt met Leonid Sloetski. Alleen werkvergunningen staan de komst van de Russische trainer naar Arnhem nog in de weg. De Gelderse eredivisieclub wil de laatste formaliteiten snel afronden.

Sloetski (46) moet bij Vitesse de opvolger worden van Henk Fraser, die na twee jaar afscheid neemt van de club. Hij kan de eerste Russische trainer in de eredivisie worden. Maar daarvoor zijn onder andere wel een verblijfsvergunning en tewerkstellingsvergunning nodig. Rusland behoort niet tot de EER (Europese Economische Ruimte), waarin vrij vervoer van personen en goederen is vastgelegd. De procedure loopt via de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Die toetst of de coach aan alle voorwaarden voor toelating tot Nederland voldoet.

Sloetski komt uit het netwerk van clubeigenaar Alexander Tsjigirinski. De trainer uit Wolgograd was ruim zeven jaar werkzaam bij CSKA Moskou. Driemaal werd hij kampioen. Hij won daarbij twee keer de nationale beker en veroverde tweemaal de Russische Supercup. Verder acteerde Sloetski van augustus 2015 tot en met juni 2016 als bondscoach van Rusland. Hij maakte zo het EK van 2016 mee.

In de zomer van 2017 ging Sloetski aan de slag bij Hull City. Dat avontuur duurde maar kort. De Rus stond 21 wedstrijden (competitie en beker) aan het roer. In december gingen beide partijen uit elkaar. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.