Volledig scherm
Mason Mount wordt gefeliciteerd met de 1-1. © ANP Pro Shots

Vitesse blijft op punt steken tegen FC Utrecht

ARNHEM – Vitesse staat na zeven wedstrijden op de derde plaats in de eredivisie. De Arnhemse club was zondag in elk geval aanvallender ingesteld dan FC Utrecht, maar kwam niet verder dan een teleurstellende 1-1.

Als er in GelreDome een winnaar had moeten zijn, was dat Vitesse. FC Utrecht, dit seizoen zo vaak bewierookt, toonde nauwelijks aanvallend initiatief. Maar de ploeg van trainer Erik ten Hagt trok met succes een verdedigingsmuur op. De kansen waren schaars in Arnhem.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Vitesse zocht naar de opening, Utrecht loerde vooral op de counter. De goal van Cyriel Dessers doorbrak daarmee de patstelling. De spits werkte de bal na 69 minuten binnen na een hele reeks mistrappen: 0-1.

Met die stand moest Vitesse komen. Doelman David Jensen redde na 72 minuten op een vrije trap van Alexander Büttner. Maar dat was uitstel van executie. Na 76 minuten bracht Mason Mount de stand terecht op 1-1. Het was het eerste balcontact van de huurling van Chelsea.

Vitesse joeg daarna op de overwinning. Utrecht hing in de touwen, maar overleefde. Luc Castaignos miste vrij voor Jensen een enorme kans.

Vitesse-FC Utrecht 1-1 (0-0)
69. Dessers 0-1, 76. Mount 1-1
Gele kaarten: Büttner, Kashia (Vitesse), Labyad, Van der Meer (FC Utrecht)
Vitesse: Pasveer; Dabo, Kashia, Miazga, Büttner; Bruns, Serero, Foor (90. Colkett); Rashica, Matavz (66. Castaignos), Linssen (74. Mount).
FC Utrecht: Jensen; Klaiber, Dumic, Janssen, Van der Meer (83. Van der Maarel); Van de Streek (83. Willoc), Strieder (63. Emanuelson), Labyad, Ayoub; Kerk,Dessers. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement