Volledig scherm
Edwin Petersen. © Kees Martens

Vitesse breekt met hoofd opleidingen Edwin Petersen

ARNHEM - Vitesse neemt per direct afscheid van hoofd opleidingen Edwin Petersen. De breuk in Arnhem volgt op een verschil van inzicht over beleid en visie bij de Arnhemse club. De Brabander heeft twee seizoenen bij de eredivisionist gewerkt.

Petersen botste op de werkvloer met trainers bij Vitesse. Daardoor ontstonden vertroebelde verhoudingen. In overleg met de leiding van de Arnhemse club is besloten uit elkaar te gaan.

Petersen geldt absoluut als een vakman. Onder zijn leiding behield Vitesse de status van internationale voetbalacademie. Daarbij werd de opleiding verder verbeterd. Dat moet voor de toekomst talent uit eigen stal in het eerste team opleveren.

Vitesse start de zoektocht naar een nieuwe hoofd van de academie. Vooralsnog verdelen de trainers Joseph Oosting (coach Jong Vitesse), Kevin Moeliker, Richard van der Lee en Bart van Rooijen de organisatorische werkzaamheden in de jeugdlijn van de eredivisieclub.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.