Volledig scherm
Scheidsrechter Ed Janssen (r) geeft de gele kaart aan Vitesse speler Ricky van Wolfswinkel (l) waardoor hij geschorst is tegen Feyenoord volgende week © ANP Pro Shots

Vitesse-directeur noemt kaartuitspraak Vermeulen 'schandalig'

De mannen van Studio Voetbal spraken afgelopen zondag onder andere over Vitesse. Arno Vermeulen, analyticus bij het programma, speculeerde over de dan al niet bewuste gele kaart van Ricky van Wolfswinkel. Dit tot onvrede van algemeen directeur Joost de Wit. 

Vermeulen sprak zijn vermoedens uit tijdens de laatste uitzending van het praatprogramma. ,,Hij maakte bonje, waarna hij geel kreeg. Ik kan het niet bewijzen, maar dit komt hem niet zo slecht uit."

Feyenoord

Van Wolfswinkel is door die gele kaart geschorst voor de wedstrijd tegen Feyenoord. ,,Hij heeft in interviews vaak gezegd dat hij Feyenoord-fan is. Hij hoopt dat ze kampioen worden. Door zijn schorsing krijgt hij rust voor de bekerfinale en kan 'ie niet geblesseerd raken", vertelde Vermeulen. 

,,Ricky wil altijd winnen"

Volgens Van Wolfswinkel reageerde hij te fel. De spits kreeg maandag bijval van Vitesse-directeur Joost de Wit. Hij stuurde een tweet waarin hij de uitspraken van Vermeulen aan de schandpaal nagelt.