Volledig scherm
Bryan Linssen, ster in de voorbije speelronde van de eredivisie. © ANP Pro Shots

Vitesse domineert Elftal van de Week

ARNHEM – Vitesse slaat in 2018 de weg omhoog in. Met de 3-1 zege op Feyenoord zet de Gelderse club een aansprekend resultaat neer, waardoor het gevecht in de subtop spannend wordt. De Arnhemse formatie domineert hierdoor ook het Elftal van de Week van speelronde 23 in de eredivisie.

Vitesse telt vier vertegenwoordigers in het team, dat opgemaakt is in het AD-klassement, waaraan ook de Gelderlander meedoet. Guram Kashia, doelpuntenmaker tegen Feyenoord, heeft een plek gevonden in de defensie. De middenvelders Thulani Serero en Mason Mount, beide uitstekend op dreef tegen de Rotterdammers, krijgen een plek én voorin staat uiteraard Bryan Linssen. De tweevoudige doelpuntenmaker tegen Feyenoord behoort tot de sterren van het weekeinde.

Volledig scherm
Mason Mount passeert Feyenoorder Karim El Ahmadi (links). © ANP Pro Shots

De vier Vitessenaren worden in het AD/DG-elftal omringd door doelman Nigel Bertrams (NAC), de verdedigers Thomas Meissner (Willem II), Matthijs de Ligt (Ajax) en Willem Janssen (FC Utrecht), de middenvelder Sander van de Streek (FC Utrecht) en de aanvallers Steven Bergwijn (PSV) en Martin Ødegaard (Heerenveen).

Het elftal ziet er als volgt uit:

Doel: Bertrams (NAC) 7

Verdediging: Meissner (Willem II) 7, De Ligt (Ajax) 7, Kashia (Vitesse), 7,5, Janssen (FC Utrecht) 7.

Middenveld: Serero (Vitesse) 7, Mount (Vitesse) 7, Van de Streek (FC Utrecht) 7,5.

Volledig scherm
Thulani Serero in de duel met Feyenoorder Tonny Vilhena (links). © ANP Pro Shots

Aanval: Bergwijn (PSV) 8, Ødegaard (Heerenveen) 7, Linssen (Vitesse) 8.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.