Vitesse getergd aan de aftrap

ARNHEM – Vitesse staat op scherp. De Arnhemse club wil tegen Feyenoord de kater van ADO (1-0 verlies) wegspoelen. Succes is zondagmiddag in GelreDome ook nodig om aan te haken bij de subtop van de eredivisie.

In het kamp van Vitesse heerst irritatie over het verlies bij ADO. ,,De kritiek dat wij zwak waren, is onterecht”, stelt trainer Henk Fraser. ,,De hele wereld kan van alles roepen. Ik ben het daar totaal niet mee eens. We hebben veel meer mogelijkheden gehad dan ADO. Waarom zou ADO dan terecht hebben gewonnen?”

Door het verlies in Den Haag ligt er extra druk op de wedstrijd tegen Feyenoord. Vitesse moet na de eerste nederlaag in 2018 weer in de achtervolging.

Volledig scherm
Vitesse wil zondag de 1-0 nederlaag tegen ADO Den Haag goedmaken tegen Feyenoord. © ANP Pro Shots

Kans

Fraser gebruikt de besloten training van vandaag voor de finale afstemming van zijn elftal. Grote wijzigingen zijn niet te verwachten in de basis. Fraser wil Luc Castaignos als vervanger van de geschorste Tim Matavz een echte kans geven. Als Roy Beerens goed herstelt van de donderdagse inspanning tegen ADO Den Haag, begint hij opnieuw op de rechterflank.

Fraser kan tegen Feyenoord niet beschikken over Arnold Kruiswijk (rugblessure). Alexander Büttner (verbannen naar beloftenteam) en Tim Matavz (geschorst) zitten ook niet bij de selectie.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Pasveer; Dabo, Kashia, Miazga, Faye; Serero, Mount, Bruns; Beerens, Castaignos, Linssen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.