Volledig scherm
Matus Bero (r) in actie met de Slowaakse nationale ploeg in actie tegen Georgië. Links Giorgii Navalovski van Georgië. © Pro Shots

Vitesse haalt international Matus Bero voor 4 jaar naar Arnhem

ARNHEM – Vitesse heeft de Slowaak Matus Bero voor vier jaar vastgelegd.  De aanvallende middenvelder wordt overgenomen van Trabzonspor. 

De drievoudig international is al gekeurd, de transfer is dinsdagmiddag rondgemaakt. Hij sluit deze week aan bij het trainingskamp van Vitesse in Oostenrijk. 

Bero had een verbintenis tot juli 2020 bij de Turkse club. Vitesse doet geen mededelingen over de hoogte van de afkoopsom. 

Bero (22) staat al enkele jaren op de radar van Vitesse. De middenvelder komt uit Ilava in Slowakije en brak als prof door bij AS Trencin. In 2016 maakte hij de overstap naar Trabzonspor.

Technisch directeur Marc van Hintum over de zesde aanwinst van Vitesse: ,,Matus is een aanvallend ingestelde middenvelder. Hij is altijd op zoek naar dreiging en heeft veel diepte in zijn spel. We zijn er allemaal van overtuigd dat Matus iets extra’s aan Vitesse kan toevoegen.”

Vitesse verzekerde zich eerder van de nieuwkomers Khalid Karami, Rasmus Thelander, Oussama Darfalou, Max Clark en Chelsea-huurling Jake Clarke-Salter.

Bero gaat spelen met rugnummer 21.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.