Volledig scherm
De jeugdopleiding van Vitesse wordt gewijzigd. Het team Onder 9 (zie op foto het team uit 2017) wordt na de zomer de jongste lichting. De Arnhemse club stopt met Onder 8. © Paul Meima / Vitesse

Vitesse haalt Onder 8 in zomer uit competitie en gaat de regio in

ARNHEM - Vitesse stopt met het team Onder 8 jaar. De Arnhemse club wil vanaf het nieuwe seizoen de jongste jeugd bij hun amateurclubs laten voetballen. De eredivisionist voert daarvoor centrale trainingen in de regio in. 

Vitesse acht ontwikkeling in vertrouwde omgeving beter voor de jongste jeugd, stelt hoofd opleidingen Aloys Wijnker. Vandaar dat het beleid wordt gewijzigd. Onder 9 jaar wordt nu de jongste jeugdlichting.

,,De lichting kinderen onder acht jaar is nog erg jong”, zegt Wijnker. ,,Op deze wijze verliezen zij geen reistijd en behouden ze hun sociale omgeving. Dat achten wij beter voor de individuele ontwikkeling.” 

Uitnodiging

Voor de regiotrainingen worden talenten uitgenodigd. Vitesse trekt na de zomer dus de provincie in. Daarvoor wordt samenwerking gezocht met amateurclubs.

Vitesse wil in de nieuwe plannen amateurclubs ook ondersteunen. ,,Jeugdtrainers van de amateurclubs krijgen de kans om onder de hoede van de jeugdtrainers van Vitesse aan te sluiten bij de regiotrainingen.”, legt Wijnker uit. ,,Amateurclubs worden ook uitgenodigd om met hun teams op Papendal te trainen. Ook daar bieden de coaches van Vitesse ondersteuning.”

Vitesse moet de plannen nog verder uitwerken. De regiotrainingen beginnen in september van dit jaar.

Weet jij meer over dit nieuwsitem? Help de verslaggever!

 WhatsApp ons!

Stuur een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.