Volledig scherm
Badr Hari en Rico Verhoeven (archieffoto). © ANP

‘Vitesse hoeft niet te wijken voor gevecht Rico Verhoeven en Badr Hari’

ARNHEM - Voetbalclub Vitesse kan de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo op zondag 22 december (aftrap 16.45 uur) gewoon in GelreDome spelen. Dat zegt stadiondirecteur Hèrald van de Bunt, nu bekend is geworden dat kickboksers Badr Hari en Rico Verhoeven het een dag eerder tegen elkaar opnemen in Arnhem.

In de nachtelijke uren wordt alles straks in het werk gesteld om GelreDome speelklaar te maken voor de eredivisiewedstrijd van Vitesse. Rond grote muziekevenementen als het Mega Piraten Festijn is al vaker bewezen dat zo’n operatie geen problemen oplevert, stelt Van de Bunt. ,,Om een uur of acht à negen ’s ochtends ligt het veld weer binnen en rijden de laatste vrachtwagens weg.’’

Verhoeven en Hari, de twee bekendste vechters van het land, staan in GelreDome voor een tweede keer tegenover elkaar onder de noemer Unfinished Business. Het eerste gevecht in het Duitse Oberhausen werd in 2016 gewonnen door Verhoeven.

Vitesse moet komend voetbalseizoen mogelijk nog wel uitwijken naar een andere speellocatie vanwege het Eurovisie Songfestival dat Arnhem wil organiseren. De club zegt onder bepaalde voorwaarden mee te willen werken aan een tijdelijke verhuizing.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.