Supporters van Vitesse in het thuisduel met FC Utrecht.
Volledig scherm
Supporters van Vitesse in het thuisduel met FC Utrecht. © BSR Agency

Vitesse hoopt op steun supporters; waardebon voor niet gespeelde wedstrijden in coronaseizoen

ARNHEM - Vitesse doet in crisistijd een beroep op de band met zijn achterban. De Arnhemse club komt met een ‘tegemoetkoming’ voor kaarthouders voor de niet gespeelde wedstrijden in het coronaseizoen, maar hoopt dat supporters afzien van compensatie. 

Er staan voor de Arnhemse eredivisionist miljoenen euro op het spel.

Vitesse wordt, zoals elke club in het betaalde voetbal, keihard geraakt door de coronacrisis. De eredivisionist haalt jaarlijks zo’n 6 miljoen euro op uit kaartverkoop. Daar bovenop komen per wedstrijd de inkomsten uit horeca en merchandising. 

Voor het afgelopen seizoen zijn vier thuiswedstrijden (exclusief eventuele play-offs) niet afgewerkt. De directe kostenpost voor het afgebroken seizoen beloopt daarmee al meer dan 1 miljoen euro. De eventuele play-offs zijn hierin niet meegerekend.   

Quote

We moeten met z’n allen de schouders eronder zetten. Alle mogelijke steun is daarbij van harte welkom.

Pascal van Wijk, algemeen directeur Vitesse

Voor de afsluiting van het seizoen komt nu een tegemoetkoming. Die geldt voor seizoenkaarthouders en de kopers van losse tribunekaarten.

Vitesse rekent allereerst op de supporters. Dat is optie 1. ‘Van veel supporters hebben we geluiden ontvangen, dat zij uit liefde voor geel-swert de club willen steunen en zullen afzien van de mogelijkheid tot tegemoetkoming’, meldt de Arnhemse club. ‘Dat is voor de club een welkom signaal. Die steun kan Vitesse namelijk goed gebruiken.’

Tegemoetkomingen

De Airborne-wedstrijd, de jaarlijkse herdenking van de tweede wereldoorlog in GelreDome.
Volledig scherm
De Airborne-wedstrijd, de jaarlijkse herdenking van de tweede wereldoorlog in GelreDome. © BSR Agency

Maar er is een tegemoetkoming voor alle kaarthouders. Supporters hebben daarbij tot en met 15 juni 2020 de tijd om hun keuze door te geven.

Er bestaan daarvoor verschillende opties. Er is allereerst een persoonlijke voucher, die in komend of daaropvolgend seizoen toegang geeft tot alle mogelijke (voor het publiek toegankelijke) thuiswedstrijden van Vitesse in de KNVB-beker. 

Daarnaast is er een waardebon, waarmee vier extra tickets beschikbaar zijn bij (voor het publiek toegankelijke) niet-topwedstrijden van Vitesse, die plaatsvinden in GelreDome. Voor die voucher vallen de duels met Ajax, PSV, Feyenoord, AZ en Utrecht dan weg.

De voucher kan tot uiterlijk twee jaar na de uitgiftedatum worden ingewisseld.

Losse kaartverkoop

Voor supporters die al niet-zakelijke tribunekaarten hadden gekocht voor één van de resterende thuiswedstrijden zijn dit de mogelijkheden. Optie 1: de club steunen en afzien van de mogelijkheid tot tegemoetkoming.

Optie 2: Een persoonlijke waardebon voor een vergelijkbare voor het publiek toegankelijke wedstrijd (dat wil zeggen niet-topwedstrijd). Ook deze voucher kan tot uiterlijk twee jaar na de uitgiftedatum worden ingewisseld.

Vitesse volgt binnenkort met mededelingen over kaartverkoop en seizoenkaarten voor het nieuwe seizoen. ,,We bevinden ons in een heel moeilijke tijd’’, stelt algemeen directeur Pascal van Wijk van Vitesse.

,,De crisis treft ons allemaal en ook de club wordt hard geraakt. Als club werken we er keihard aan om ons zo goed mogelijk door deze crisis te slaan. We moeten met z’n allen de schouders eronder zetten. Alle mogelijke steun is daarbij van harte welkom.’’