Volledig scherm
Jake Clarke-Salter (links) voor Vitesse in duel met Kaj Sierhuis van FC Groningen. © VI Images

Vitesse-huurling Clarke-Salter krijgt oproep Jong Engeland

LONDEN/ARNHEM - Bondscoach Aidy Boothroyd heeft Jake Clarke-Salter voor deze interlandperiode opgenomen in de selectie van Jong Engeland. De keuze is opmerkelijk, want de huurling van Vitesse kampt met een knieblessure.

Clarke-Salter (21) herstelt bij zijn werkgever Chelsea van zijn kwetsuur. Hij moet zich naar de internationale regels gewoon melden bij het Engelse team. Engeland Onder 21 oefent volgende week tegen de leeftijdsgenoten van Polen en Duitsland.

,,De beslissing of hij kan spelen ligt bij Chelsea en de Engelse bond”, verklaart Vitesse-coach Leonid Sloetski desgevraagd. ,,Vitesse heeft hierin geen stem. Wij wachten nu af.”

Vitesse wacht zaterdagavond (aanvang 20.45 uur) de competitiewedstrijd tegen Heracles. Voor dat duel wordt Clarke-Salter niet terug verwacht bij de Arnhemse club. Na dit weekeinde is de interlandperiode.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.