Volledig scherm
Julian Lelieveld (rood shirt) in actie voor Go Ahead Eagles tegen RKC Waalwijk. © BSR Agency

Vitesse-huurling Lelieveld hoopt op vertrek door voordeur bij Go Ahead

DEVENTER - De nacompetitie telt kleurrijke clubs als Sparta, FC Den Bosch, De Graafschap en Excelsior. Aan de Vetkampstraat in Deventer droomt Go Ahead Eagles van promotie. Vitesse-huurling Julian Lelieveld geniet van de spanning.

Lelieveld (21) is de stille kracht bij Go Ahead. De Hattemer is in een jaar op uitleenbasis uitgegroeid tot vaste waarde aan de IJssel. Een ‘Engels’ stadion, een luidruchtige aanhang, een markant shirt - in alles treft hij voetbalcultuur. In die ambiance komt de back tot vol wasdom.

,,Bij Vitesse was er geen uitzicht op speeltijd, bij Go Ahead heb ik bijna alles gespeeld”, vertelt Lelieveld aan de vooravond van het nacompetitieduel met FC Den Bosch. ,,Ik voel dat ik in alles beter ben geworden. En dan de nacompetitie erbij. Dat is genieten. Dat is mooi en spannend. De tweede helft van het seizoen was wat minder van Eagles. Maar nu ligt alles open. Wij zitten in het schema met Excelsior. Voor mij is er geen favoriet.”

Lelieveld keert in de zomer terug bij Vitesse. Zijn rugzak zit vol ervaring van de eerste divisie. ,,Dit was de juiste stap”, zegt hij. ,,Ik zat al enkele seizoenen bij de selectie van Vitesse. Maar ik ben niet te laat weg gegaan. Ik heb vorig jaar die wedstrijden in de groepsfase van de Europa League bij Vitesse meegemaakt. Ook dat is een enorme bagage. Nu kom ik wel gelouterd terug.”

Karavaev

De back hoopt op een afscheid door de voordeur. ,,Promotie zou geweldig zijn voor Go Ahead. Nu al is heel Deventer in rep en roer. Voor mij wacht daarna Vitesse. Dat de club me terug haalt en in de voorbereiding wil testen, zegt alles over een goed jaar hier. Een rol als achtervang van Vyachslav Karavaev zie ik niet zitten. Ik ben op een leeftijd dat ik veel moet spelen. Er zijn signalen dat Karavaev vertrekt. Maar dit jaar heeft mij ook gesterkt. Ik ben klaar voor de eredivisie en de basis van Vitesse. Maar eerst telt nu Go Ahead.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.