Volledig scherm
Thomas Bruns. © BSR Agency

Vitesse-huurling Thomas Bruns op de transfermarkt: ‘NAC is een mooie club, na het weekeinde neem ik een besluit’

BREDA - NAC heeft in de tweede week van januari bij Thomas Bruns geïnformeerd naar diens status. Dat heeft de contractspeler van Vitesse, verhuurd aan PEC Zwolle, bevestigd. De Bredase club heeft na het eerste contact niet doorgezet, omdat eerst spelers moeten vertrekken voordat er ruimte is voor aanwas van buitenaf.

Bruns (28) staat tot medio 2021 onder contract bij Vitesse. De Arnhemse club heeft hem dit seizoen verhuurd aan PEC Zwolle. In Overijssel mag hij na een half jaar alweer vertrekken, omdat hij amper speeltijd krijgt. De speler bleef begin deze maand ook thuis toen de Zwollenaren op trainingskamp gingen naar Spanje.

Volgens Bruns hebben meerdere clubs uit de eredivisie en eerste divisie belangstelling getoond. Dat NAC in de eerste divisie uitkomt, een niveau waar Bruns nog nooit heeft geacteerd, hoeft geen belemmering te zijn. ,,NAC is een mooie club. Vorig jaar hadden ze ook interesse (technisch hart, red.), maar toen koos ik voor FC Groningen. Voor nu heb ik nog geen besluit genomen. Dat zal ik waarschijnlijk doen na het weekeinde in de laatste week dat de transfermarkt open is. Wat mij betreft zal het dan gaan om een huurovereenkomst.”

Na vijf goede jaren bij Heracles, de club waar Bruns is opgeleid, werd hij in 2017 ingelijfd door Vitesse. In zijn eerste jaar in Arnhem was hij basisspeler. Het seizoen erop belandde hij op de bank en werd hij in de winterstop verhuurd aan FC Groningen, waar hij een aandeel had in de handhaving in de eredivisie.