Volledig scherm
Martin Ødegaard in het shirt van Real Madrid. © Getty Images

Vitesse huurt Ødegaard van Real Madrid

ARNHEM - Martin Ødegaard voetbalt komend seizoen bij Vitesse. De Arnhemse club huurt het Noorse wonderkind voor een jaar van Real Madrid. De Scandinaviër moet bij de eredivisionist een plek als schaduwspits afdwingen. Hij kan ook in de aanval uit de voeten.

Ødegaard (19) komt bij Real niet in aanmerking voor de eerste selectie. Daarom werd hij gedurende de voorbije anderhalf jaar door de Spaanse recordkampioen al verhuurd aan Heerenveen. 

Voor dit seizoen ziet trainer Julen Lopetegui voor hem ook geen rol weggelegd in Madrid.

Behoefte aan creativiteit

Volledig scherm
Martin Odegaard in actie voor het nationale team van Noorwegen tegen Albanië. © Pro Shots/Action Images

Ødegaard stond in de belangstelling van tal van clubs. Hij kon als huurling in de Spaanse competitie aan de slag en werd gelinkt aan clubs in Engeland. Maar Vitesse won de slag om de Noor. In Arnhem is er op het middenveld behoefte aan creativiteit, nu Mason Mount door Chelsea wordt verhuurd aan Derby County. Ødegaard moet de concurrentie aan met Matus Bero, in de zomer overgenomen van het Turkse Trabzonspor.

Ødegaard werd in 2015 door Real weggeplukt bij Strömsgodset. Hij tekende voor zes jaar in Spanje. In 2014 al debuteerde hij in het nationale elftal van Noorwegen. Hij was nog 15 jaar. Inmiddels staat hij op 12 caps.

Ødegaard sluit per direct aan bij Vitesse. Hij traint woensdag op Papendal voor de eerste keer mee.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.