Volledig scherm
PREMIUM
Roy Beerens voor Vitesse in duel met Frenkie de Jong van Ajax. De Brabander kijkt uit naar een andere club. © ANP

Vitesse in de ban van de transfermarkt

ARNHEM -  Thomas Bruns, Khalid Karami, Roy Beerens en Mukhtar Ali zitten op dood spoor bij Vitesse. Het viertal heeft onder coach Leonid Sloetski geen uitzicht op speeltijd. De Arnhemse eredivisieclub is bij de start van het seizoen in de ban van de transfermarkt.

Bruns en Karami komen terug bij Vitesse na huurperiodes bij respectievelijk FC Groningen en NAC. Sloetski acht het tweetal te licht voor de ambities van de club. Zij mogen daarom vertrekken.

Beerens komt in de plannen van de Rus ook niet voor. Dat is in de tweede helft van het vorige seizoen wel gebleken. De Brabander heeft daarom in de zomer zelf een vertrekwens bij de club neergelegd. ,,Ik heb hier geen toekomst”, stelt hij.

Ook Ali aast op een transfer. De Brit met Saoedisch paspoort kan onder meer in het Midden-Oosten aan de slag. Hij hoopt snel op een akkoord. ,,Ik moet wedstrijden spelen”, zegt hij. ,,Bij Vitesse krijg ik die kans niet. Ik heb vorig seizoen verloren. Dan is het beter te vertrekken.”

Volledig scherm
Mukhtar Ali (wit shirt) in Europese dienst voor Vitesse tegen OGC Nice. Hij vecht om de bal met Bassem Srarfi. © EPA
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.