Volledig scherm
Vitesse op het trainingsveld in Oliva. © Pro Shots

Vitesse in Spanje (1): Duitsers

groeten uit spanjeOLIVA - Vitesse is voor deze week neergestreken in de Spaanse badplaats Oliva. In de winterzon bereidt de Arnhemse club zich voor op de tweede helft van het seizoen. Clubwatcher Lex Lammers is het Gelderse gezelschap achterna gereisd. Vandaag aflevering 1 van 'De groeten uit Spanje!'.

Vitesse bivakkeert aan de Costa Blanca in het Golf Hotel Oliva Nova. Het is een reusachtig complex, dat in een soort van slaapstand verkeert. Hele blokken met luxueuze optrekjes staan in de winter leeg. In de zomer is er in Oliva Nova sprake van overbevolking.

Goed dus dat de Duitsers er zijn. Vitesse maakt niet als enige club gebruik van de faciliteiten van het hotel. Oliva Nova is in de winter pleisterplaats voor profclubs. Op de prachtige voetbalvelden lopen deze week ook de sterren van FC Wiesbaden, AA Gent en Union Berlin rond.

Vooral de Duitsers zijn een zegen. Ze hebben zogezegd hun eigen kuil gegraven aan de Costa. Union Berlin wordt begeleid door liefst honderd supporters. En die maken plezier. Als de heren voetballers alweer op bed liggen, staan zij bij de ingang van het hotel met de pils in de hand. Ze zingen ook wel eens.

Best vals.

Volle kracht vooruit

Maar zodoende is er leven in Oliva Nova. En, het moet gezegd, de Duitsers zorgen niet eens voor overlast. Het wachten (ahum: hopen) is nu op die ene Duitser die beneveld in het zwembad valt. Zorgt altijd voor mooie taferelen.

Over de Duitsers gesproken: wie hier durft te zeggen dat juist onze oosterburen altijd hard trainen, moet toch eens naar een sessie van Vitesse gaan. De eerste training van de eredivisieclub in Spanje duurt drie uur. Coach Henk Fraser heeft al gezegd dat de Arnhemse volle kracht vooruit moet. Nou, de eerste training is het levende bewijs.

En daar kunnen de Duitsers nog mooi wat van leren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.