Vitesse in Spanje (3): materiaalmoeheid

groeten uit spanjeVitesse is voor deze week neergestreken in de Spaanse badplaats Oliva. In de winterzon bereidt de Arnhemse club zich voor op de tweede helft van het seizoen. Clubwatcher Lex Lammers is het Gelderse gezelschap achterna gereisd. ‘De groeten uit Spanje!’

Als er iemand veel meters maakt bij Vitesse is het Marco Rou wel. De materiaalman wordt elke dag weer stevig onder handen genomen door fysiektrainer Jurgen Seegers. Het is voor de Wageninger letterlijk zweten in Spanje.

Dat heeft alles te maken met de voorliefde van Seegers om álle materialen die in de voetballerij voorhanden zijn, ook op één trainingsdag te gebruiken. De Noord-Hollander zet de meest ingewikkelde parcoursen uit. Voor Rou dan. Die puzzelt zo heel wat af.

Seegers is de minst populaire trainer bij Vitesse. Voordat hier wordt gedacht aan karaktermoord: dit komt door zijn functie. De fysiektrainer beult de profs af. Hoezeer die allemaal ook liefhebber zijn van het voetbalspel, de oefeningen van Seegers hebben niet hun voorkeur. Ze zijn loodzwaar. Dat is lopen, opdrukken, heen en weer springen, opspringen, duiken, vallen en weer opstaan. In de vorm van een hindernisbaan en dan met én zonder bal.

Het is allemaal noodzakelijke arbeid, laat daarover geen misverstand bestaan. Vitesse moet topfit zijn. Seegers gebruikt daarvoor hoge pionnen, lage pionnen, plastic poppen en zogeheten steekpoppen. En nog een hele rits gewone stokken. Ze staan overal. Dankzij Rou.

De Wageninger, ooit speler in het eerste elftal van WAVV, is samen met Frits Hartemink verantwoordelijk voor het materiaal in Spanje. Hartemink heeft daarbij één geluk: hij regelt alle zaken óp het resort, ver van Seegers. Hij doet de was, zet de sportshakes klaar en zorgt dat alles in het hotel piekfijn voor elkaar is.

Dat scheelt meters.

Het olijke duo reist wel samen heen en weer van Arnhem naar Oliva en hun conclusie is helder. De huidige transportbus is met al dat materiaal te klein. Normaal traint Vitesse met vijftig ballen. Veertig voor de spelersgroep, tien voor de keepers. Er zijn noodgedwongen tien ballen achter gebleven. Er zijn, tot treurnis van Seegers natuurlijk, steekpoppen in Arnhem blijven staan. En er wordt noodgedwongen wat spul van het hotel geleend. Er moest namelijk ook een mobiel ijsbad mee.

Dáár heeft Rou deze week dan geen omkijken naar. Het bad is de verantwoordelijkheid van Hartemink. Tenzij Seegers een oefeningsvorm met bad kan verzinnen. Moet je niet eens van opkijken.

Volledig scherm
Vitesse traint in Spanje. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.