‘Vitesse is heel goed in het reanimeren van clubs in crisis’

Les van VitesARNHEM - Vitesse is op zoek naar eerherstel in de eredivisie. De Arnhemse club moet na drie tegenvallers op rij en de uitschakeling in de KNVB-beker tegen Heerenveen de ommekeer bewerkstelligen. ,,Heerenveen heeft zes keer op rij niet gewonnen. Zul je zien dat wij ze reanimeren. Daar zijn wij goed in”, stelt oer-supporter Bjorn Courbois in De Les van Vites.

Vitesse wil dit voorjaar de play-offs in. Voor de Arnhemse club is dat de weg naar Europees voetbal. Met de gelijke spelen tegen FC Emmen (1-1) en ADO Den Haag (0-0) en het verlies tegen FC Groningen (1-0) komt de Arnhemse club onnodig onder druk te staan.

‘Het moet beter’

,,We hebben punten nodig”, weet Courbois. ,,Het voetbal moet beter. Edward Sturing (coach Vitesse, red.) wil het publiek naar GelreDome trekken. Dat zei hij bij zijn aanstelling. Dan mag er wel wat gebeuren.”

Vitesse wacht nog een zwaar programma. De Arnhemse club moet in het restant van de competitie nog uit naar Ajax, AZ, Feyenoord en FC Utrecht. Willem II en PSV komen nog naar GelreDome.

Beleving

,,We laten de punten weer liggen tegen de lagere clubs”, klaagt Courbois. ,,Dat is typisch Vitesse. Zo gaat dat altijd. Die slechte reeks van Heerenveen? Dan voelen wij het in Arnhem alweer aankomen. Dan gaan we de bietenbrug op. Dan zal Mitchell van Bergen (ex-speler Vitesse, red.) het verschil wel maken. Dat soort zaken overkomt Vitesse wel vaker.”

Courbois mist beleving bij Vitesse. ,,Dat hoort ook bij deze club. Vitesse haalt altijd van die technisch onderlegde spelers. Dan wordt er wat anders gevraagd en dan komen we nog wel eens tekort.”

De ras-supporter blijft positief. ,,De hele eredivisie is niet goed. Ik hoop op de ommekeer. Een 2-0 zege.”

Videostill
Volledig scherm
Videostill © Videostill
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.