Vitesse jaagt in 'topper in de subtop' op vierde plek

videoARNHEM -  Vitesse staat voor een zware krachtproef. De Arnhemse club wacht zondag in de Galgenwaard de topper in de subtop tegen FC Utrecht. De Gelderse equipe jaagt met een fitte groep op de vierde plek in de eredivisie.

Bij Vitesse is alleen trainer Henk Fraser een twijfelgeval. De coach is grieperig. Fraser miste zodoende de (besloten) vrijdagse training. Hij sluit vermoedelijk zaterdag weer aan bij de groep.

Coach voor één dag op Papendal was vrijdag zodoende Edward Sturing. ,,We gaan ervan uit dat Henk gewoon tegen Utrecht op de bank zit. Maar ik houd voor de gelegenheid in elk geval rekening met zijn afwezigheid. Dat kan, als het tegenzit, natuurlijk ook.”

Accent

Met of zonder Fraser zal er aan het basiselftal van Vitesse weinig veranderen. De vraag is vooral of de Rus Vyacheslav Karavaev links achterin begint, of dat Lassana Faye blijft staan.

,,Het accent ligt vooral op de speelwijze tegen Utrecht”, stelde Sturing. ,,Utrecht speelt iets anders dan andere clubs in de eredivisie. Dat is met twee snelle spitsen en een ruit op het middenveld. Het gaat dan om onze invulling op dat systeem. Utrecht heeft een sterk collectief en er is individueel veel kwaliteit.”

Bij Vitesse ontbreekt Arnold Kruiswijk. Hij kampt al langere tijd met een rugblessure.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Pasveer; Dabo, Kashia, Miazga, Faye; Serero, Mount, Foor; Beerens, Matavz, Linssen.

Volledig scherm
Lassana Faye in actie tegen Ajax. Hij moet zondag mogelijk zijn plek in de basis afstaan aan de Rus Vyacheslav Karavaev. © ANP Pro Shots
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.