Volledig scherm
Aloys Wijnker © Foto Vitesse

Vitesse kan alweer op zoek naar een nieuwe hoofd opleidingen

ARNHEM - Vitesse gaat op zoek naar een nieuwe hoofd opleidingen. Aloys Wijnker stapt na dit seizoen op bij de club uit Arnhem. De eredivisionist voldoet niet aan zijn persoonlijke ambities, stelt de Noord-Hollander.

Wijnker vertrekt na een seizoen als hoofd van de Vitesse Voetbal Academie. Hij verlengt hiermee zijn aflopende contract niet. De Arnhemse club gaat nu op zoek naar een nieuwe hoofd opleidingen.

Vitesse was een jaar geleden maar al te blij met Wijnker. De Noord-Hollander, bescheiden ex-prof van Telstar, werd weggeplukt bij de nationale bond van de Verenigde Staten, waar hij drie jaar werkzaam was geweest. Hij had daarvoor naam gemaakte in de opleiding bij AZ.

Wijnker kiest voor zijn ambities

Aloys Wijnker vertelt over zijn keuze: ,,Die reiken verder. Mijn tijd als Development Academy Director bij de Amerikaanse voetbalbond smaakt naar meer. Ik streef een rol na, waarin ik nog meer kan betekenen voor en bijdragen aan de voetbalwereld. Dat kan bijvoorbeeld als algemeen- of technisch directeur bij een profclub of in bepaalde voetbaltechnische functies bij de voetbalbond. Ik heb het gevoel klaar te zijn voor die stap.”

Technisch directeur Mohammed Allach betreurt het vertrek van Wijnker. De technisch directeur kondigt ook een maatregel aan. ,,We gaan onze voetbalacademie van top tot teen doorlichten. We gaan onder meer de visie, strategie en doorstroming analyseren. We willen de lat binnen de academie nog hoger leggen. We gaan kijken naar een structuur, die past bij onze vernieuwde plannen. We kijken zorgvuldig naar een nieuwe hoofd opleidingen.”