Vitesse kan dit jaar gewoon derde worden

les van vitesARNHEM - Vitesse kan dit seizoen ‘gewoon’ derde worden van Nederland. De Arnhemse club zet een goede reeks neer met slecht voetbal. De concurrentie morst punten. ,,De compensatie zit voor ons in de strijd die dit team levert”, concludeert oer-supporter Bjorn Courbois in De Les van Vites.

Vitesse heeft na een kwart van de competitie een goede uitgangspositie bewerkstelligd. De Arnhemse club staat momenteel vierde. Daarbij is al een zwaar programma afgewerkt, met de wedstrijden tegen Ajax (2-2), PSV (5-0 verlies), AZ (2-1 zege) en FC Utrecht (2-1 zege). Van de topclubs wacht nu alleen Feyenoord nog.

Geweldige cijfers

In de eredivisie heeft de equipe van coach Leonid Sloetski nu evenveel punten als AZ (twintig punten uit negen duels). Ajax en PSV, de nummers 1 en 2 van de ranglijst, hebben drie punten meer.

Volledig scherm
Videostill © Videostill

,,De cijfers zijn voor de fans geweldig”, stelt Courbois. ,,Het is allemaal nog vroeg, maar op deze manier doet Vitesse goed mee. We blijven wel voorzichtig. De blessures komen er aan en we hebben geen al te brede selectie.”

Bij Vitesse zijn Hilary Gong en Charly Musonda door knieleed langdurig uitgeschakeld. Gong wordt dit seizoen niet terug verwacht. Musonda revalideert bij Chelsea. De Belgische huurling kampt telkens met terugslag van de kniekwetsuur. Het is onduidelijk hoe lang hij uit de roulatie is. Oussama Tannane heeft nu tegen FC Utrecht een knieblessure opgelopen. Hij staat enkele weken aan de kant.

Hoop

Bij Vitesse is er hoop door de resultaten. De Arnhemse formatie voetbalt dan niet goed, Feyenoord draait in deze competitie zeker ook niet. Daarbij laat FC Utrecht punten liggen. AZ presteert wel, maar de Alkmaarse club beschikt over een jonge groep. Stabiliteit over een lange periode is dan altijd een vraagstuk. De Noord-Hollandse eredivisionist heeft ook nog een zwaar programma met Europees voetbal (zoals ook Feyenoord).

,,Voorlopig zijn we positief”, zegt Courbois. ,,In GelreDome was de stemming na het duel met FC Utrecht bijzonder goed.”