Volledig scherm
Vitesse-speler Bryan Linssen met Karlo Muhar (Lech Poznan). © Paul Meima

Vitesse kansloos in oefenduel met Lech Poznan

OPALENICA - Vitesse heeft het derde duel op het trainingskamp in Polen verloren. De Arnhemse eredivisionist was kansloos tegen Lech Poznan. Voor rust besliste de Poolse topclub de wedstrijd al: 2-0.

Vitesse verloor op het trainingskamp eerder van FC Midtjylland (4-3) en speelde gelijk tegen Korona Kielce (1-1). Tot dusver was het voetbal van de eredivisionist niet imponerend.

Tegen Lech Poznan kon Vitesse-coach Leonid Sloetski niet beschikken over Tim Matavz (buikspierblessure) en Thomas Buitink (rug). Hilary Gong en Charly Musonda waren sowieso niet inzetbaar. Zij revalideren nog van zware knieblessure.

Darfalou viel weg

De Poolse topclub was vanaf de start beter. Poznan combineerde makkelijk, was behendiger aan de bal en kwam ook achterin niet in de problemen. Bij Vitesse viel na 25 minuten ook nog eens Oussama Darfalou weg. De Algerijn had last van zijn lies.

Na een half uur zorgde Filip Marchwinski voor de openingstreffer. Navarone Foor vroeg nadrukkelijk om de bal, maar werd opzij gezet door de Pool op het moment dat doelman Jeroen Houwen de bal inspeelde. Marchwinski rondde daarna eenvoudig af: 1-0.

Nieuw elftal

Voor rust scoorde Lech Poznan ook een tweede keer. Djordje Crnomarkovic kopte uit een hoekschop krachtig in. Bij Vitesse was de organisatie zoek: 2-0. Vitesse ontsnapte daarna ook nog met een schot op de lat.

In de rust zet Poznan een nieuw elftal neer. Sloetski wisselde gaandeweg het duel meer. Verder dan een gevaarlijk schot van Jay-Roy Grot kwam de Arnhemse equipe niet. De bal ging naast. In de slotfase ontsnapte Vitesse nog aan een treffer van Poznan. Houwen redde op twee inzetten van dichtbij.

Lech Poznan-Vitesse 2-0 (2-0)

31. Marchwinski 1-0, 38. Crnomarkovic 2-0

Vitesse: Houwen; Karavaev, Doekhi (71. Thelander), Obispo (46. Hajek) Clark (46. Lelieveld); Foor (55. Vroegh), Bero, Ali (46. Musaba), Grot (76. Oukili); Linssen, Darfalou (26. Ould-Chikh).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.