Volledig scherm
Jake Clarke-Salter was de enige speler van Vitesse, die in de interlandweek een volledige wedstrijd speelde. © Paul Meima

Vitesse krijgt internationals ongedeerd en uitgerust terug

ARNHEM - Vitesse heeft de selectie donderdag weer compleet. De internationals van de Arnhemse club zijn dan allemaal terug. Met weinig speeltijd in de benen zijn ze de voorbije week ongedeerd gebleven.

Uit de selectie van Vitesse vlogen vier internationals uit.

Tim Matavz speelde in de nieuwe Nations League bij Slovenië uiteindelijk ruim een kwartier mee tegen Bulgarije. In het duel met Cyprus (2-1 verlies) bleef hij negentig minuten op de bank.

Martin Ødegaard maakte voor Noorwegen geen minuten tegen Bulgarije en Cyprus.

Thomas Buitink was opgenomen in de selectie van Oranje Onder 19 jaar. Het talent van Vitesse deed mee in de confrontatie met de leeftijdsgenoten van Engeland. Buitink speelde een uur. Oranje ging tegen de Britten met liefst 4-1 onderuit. Tegen Tsjechië kreeg Buitink geen speeltijd.

Jake Clarke-Salter was opgeroepen voor Jong Engeland. Hij zat op de tribune bij de 0-0 in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Oranje. Tegen Letland speelde de verdediger, door Vitesse dit jaar gehuurd van Chelsea, dinsdagmiddag negentig minuten.

Mason Mount, vorig jaar actief bij Vitesse en nu voor het eerst bij Jong Engeland, eiste een hoofdrol op. De middenvelder keek tegen Jong Oranje toe. Tegen Jong Letland maakte hij dinsdagavond de winnende goal (1-2). 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.