Volledig scherm
Lassana Faye in één van zijn beste optredens. Hij pakt de bal met een sliding af van Ajacied David Neres © ANP Pro Shots

Vitesse laat Faye thuis; back op de transferlijst

ARNHEM - Vitesse heeft Lassana Faye op de transferlijst geplaatst. De Rotterdammer gaat niet mee op het trainingskamp van de Arnhemse eredivisionist naar Oostenrijk. De Russische trainer Leonid Sloetski laat de linksbenige back thuis.

Faye (20) kwam vorig jaar onder trainer Henk Fraser tot achttien wedstrijden in de eredivisie voor Vitesse. Daarnaast  speelde hij vijf duels mee in de Europa League. Hij pakte zijn kans, nadat Arnold Kruiswijk geblesseerd afhaakte en Alexander Büttner kampte met fitheidsproblemen.

Nu is de concurrentie groot voor Faye. Büttner is topfit, terwijl Vitesse ook Max Clark nog heeft aangetrokken. Sloetski geeft op links de voorkeur aan dat duo. Voor Faye is geen plaats in de selectie.

Contractperikelen spelen een rol bij de keuze van Vitesse. De club schotelde Faye in februari een nieuwe, verbeterde verbintenis voor. De Rotterdammer wees dat voorstel af, waarna de club een eenjarige optie op zijn contract lichtte. 

De back is daarmee tot juli 2019 aan Vitesse verbonden. Dan is hij transfervrij. Vitesse verdient alleen nog aan Faye bij een verkoop in de zomer of anders de winterse transferperiode. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.