Volledig scherm
ROTTERDAM - Feyenoord-keeper Brad Jones komt in botsing met Sofyan Amrabat (midden) en Vitessenaar Bryan Linssen (rechts). © Dennis Wielders

Vitesse laat Feyenoord ontsnappen in De Kuip

ROTTERDAM – Vitesse start de feestmaand december in mineur. Door de onnodige nederlaag bij Feyenoord (1-0) zakt de Arnhemse club naar de zevende plaats in de eredivisie. De komende weken staan in het teken van een inhaalrace, met wedstrijden tegen Sparta, Willem II en FC Twente op het programma.

Vitesse schoot zich zaterdagavond in Rotterdam in de eigen voet. De Arnhemse equipe liet een kwetsbaar, nerveus Feyenoord ontsnappen. De formatie van trainer Henk Fraser was in het uiterst matige duel lange tijd gelijkwaardig aan de Rotterdammers, die in eigen huis vier wedstrijden op rij niet hadden gewonnen. Na rust domineerde de  Gelderse formatie zelfs. Er waren (in de eerste helft) ook absoluut kansen in De Kuip. Maar een gebrek aan scherpte in de openingsfase nekte de Gelderse club.

Rashica

Fraser kon in Rotterdam beschikken over Milot Rashica. De Kosovaar was fit genoeg voor het duel in de uitverkochte Kuip. 

Feyenoord had er de beste start. Na negen minuten tikte Nicolai Jörgensen de 1-0 binnen. Een steekpass van Steven Berghuis zette de verdediging van Vitesse wagenwijd open. Matt Miazga stapte uit, Lassana Faye kneep niet naar binnen en Navarone Foor verloor Sofyan Amrabat uit het oog. Die bood de ongedekte Deense spits een niet te missen kans. 

Beslissend moment

Dat was een beslissend moment. Zowel Feyenoord als Vitesse kreeg daarna kansen, maar dat leidde niet meer tot doelpunten. Voor de Arnhemse club ontbeerden Tim Matavz en Rashica voor rust de juiste scherpte. De Kosovaar zag ook een claim om een strafschop door arbiter Van Boekel genegeerd worden.

Na rust waren de kansen schaars. Een allerminst imponerend Vitesse was wel beter en het publiek in De Kuip morde. Maar alle dreiging leverde niets op. Rashica, Matavz en Bryan Linssen lagen aan de ketting bij de verdedigers van Feyenoord. 

Vitesse liep daarmee tegen de vierde seizoensnederlaag aan en zakte naar plek zeven op de ranglijst. Dat onderstreepte de herfstdip in Arnhem. De laatste vijf competitieduels leverden een schamele vier punten op.

Feyenoord-Vitesse 1-0 (1-0)

9. Jörgensen 1-0

Gele kaarten: Amrabat (Feyenoord), Miazga (Vitesse)

Feyenoord: Jones; Nieuwkoop, Van Beek, Tapia, Nelom; Amrabat, El Ahmadi (85. Toornstra), Vilhena; Berghuis, Jörgensen, Larsson (90. Boëtius).

Vitesse: Pasveer; Dabo, Kashia, Miazga, Faye (66. Büttner); Mount, Serero (82. Van Bergen), Foor; Rashica, Matavz (72. Castaignos), Linssen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.