Patrick Vroegh (midden) toont zijn traptechniek voor Vitesse in het duel met FC Twente.  Het talent praat met de Arnhemse club over een contract voor drie seizoenen.
Volledig scherm
Patrick Vroegh (midden) toont zijn traptechniek voor Vitesse in het duel met FC Twente. Het talent praat met de Arnhemse club over een contract voor drie seizoenen. © ANP Sport

Vitesse legt driejarig contract klaar voor Vroegh; Lelieveld vertrekt

ARNHEM - Vitesse wil Patrick Vroegh voor drie jaar vastleggen. De Arnhemse club is met het talent uit eigen stal dichtbij een akkoord over een nieuwe verbintenis. Julian Lelieveld verlaat daarentegen de eredivisionist. Hij zoekt zijn voetbaltoekomst buiten de hoofdstad van Gelderland.

Vroegh (20) voert al lange tijd gesprekken met Vitesse. De linksbenige middenvelder uit Herwijnen moet nu op details nog overeenstemming bereiken, zo melden bronnen rond de Arnhemse club.

De begenadigde linkspoot heeft afgelopen seizoen zijn debuut heeft gemaakt in de eredivisie. Hij geniet veel vertrouwen bij de subtopper. Hij moet komend seizoen doorgroeien.

Lelieveld

Lelieveld (22) kiest voor het pad buiten Arnhem. De back is met Vitesse niet tot overeenstemming gekomen over een nieuw contract. Hij gaat op zoek naar een nieuwe club.

Lelieveld komt uit de opleiding van Vitesse. De Hattemer debuteerde op 30 juli 2015, met één minuut speeltijd in de Europese kwalificatiewedstrijd tegen Southampton. De jeugdinternational kwam in Europees verband ook nog uit tegen OGC Nice en Lazio Roma. De back blonk één jaar op huurbasis uit bij Go Ahead Eagles. Bij de eredivisionist reikte hij tot 21 duels.

Doelman Pasveer

Vitesse aast op spelersvlak niet alleen op de handtekening van Vroegh. De Arnhemse club nadert ook een akkoord met doelman Remko Pasveer. De eredivisionist werkt aan de laatste details van een nieuw, eenjarig contract voor de Tukker.

Julian Lelieveld probeert een inzet van Ajacied Hakim Ziyech te blokkeren. De back verlaat Vitesse.
Volledig scherm
Julian Lelieveld probeert een inzet van Ajacied Hakim Ziyech te blokkeren. De back verlaat Vitesse. © BSR Agency