Volledig scherm
Aloys Wijnker spreekt de trainers van de regionale clubs toe op Papendal. © Vitesse

Vitesse met 110 trainers partnerclubs in de slag over jeugdvoetbal op Papendal

ARNHEM - Vitesse heeft een succesvolle eerste bijeenkomst met regionale voetbalverenigingen achter de rug. Liefst 110 trainers van zogeheten partnerclubs waren maandagavond op Papendal aanwezig om te praten over jeugdvoetbal. 

Vitesse zette vorig jaar een samenwerking met regionale voetbalclubs op. Tot dusver sloten 34 verenigingen een overeenkomst, die vooral uitwisseling van kennis behelst. Het aantal partnerclubs neemt gestaag toe.

Vitesse belegt nu sessies, waarin tal van aspecten in het voetbal ter sprake komen. Met betere training, betere jeugdvoetballers en betere scouting gaat het algehele niveau omhoog, zo is de gedachte. De samenwerking kent geen verplichting in levering van talent aan de profclub.

Regiotrainingen

Het thema voor de eerste bijeenkomst op Papendal was ‘Visie op de onderbouw’. Daarbij sprak hoofd opleidingen Aloys Wijnker van Vitesse en was er een demonstratietraining met teams van ESA Onder 12 jaar en Arnhemse Boys Onder 11 jaar. Er werd daarbij uitleg gegeven door de jeugdtrainers Mitchel Jansen en Jos Dietrich van Vitesse.

Daarna volgde de presentatie ‘Visie op de onderbouw’ door Jorg van der Breggen van de KNVB (afdeling voetbalontwikkeling) en Bart van Rooijen van Vitesse. 

Vitesse wil dergelijke bijeenkomsten drie keer per jaar houden. De Arnhemse club houdt ook regiotrainingen voor de jongste jeugd. Dat gebeurt bij WSV, DOVO en ESA.

Volledig scherm
Een afgeladen kantine op Papendal bij de bijeenkomst van Vitesse over jeugdvoetbal. © Vitesse