Volledig scherm
Danilho Doekhi (rechts) krijgt rood van scheidsrechter Gozubuyuk na een tackle op Hirving Lozano van PSV. © EPA

Vitesse met tien man na hevig verzet onderuit bij PSV

EINDHOVEN - Ook Vitesse heeft PSV niet kunnen afstoppen in de eredivisie. De Arnhemse club ging zaterdagavond in Eindhoven na hevig verzet ten onder tegen de koploper. De rode kaart van Danilho Doekhi, nog binnen het kwartier, leverde een omsingeling van de Brabantse formatie op. Dat resulteerde uiteindelijk in een 1-0 nederlaag.

Sloetski ontkende voor het duel in het Philips Stadion op avances van Sporting Lissabon in te gaan. Hij deed die verhalen af als roddels.

De Rus liet tegen PSV de basis staan. Alexander Büttner was wel hersteld van een liesblessure, maar trainde de afgelopen week slechts eenmaal met de groep mee. Hij zat op de bank. Roy Beerens haakte daarbij met een enkelblessure alsnog af.

Omsingeling

Rasmus Thelander zat ook bij de reserves en de Deen moest eerder aan de bak dan verwacht. Na 14 minuten kreeg Danilho Doekhi al rood van arbiter Gözübüyük. De verdediger legde de doorgebroken Lozano neer. Doekhi kreeg daarmee al voor de tweede maal rood in deze competitie. Tegen Feyenoord werd hij, met twee gele kaarten, ook weggezonden door Gözübüyük. Met tien man besloot Sloetski middenvelder Navarone Foor te slachtofferen voor Thelander, om de verdediging weer te stutten.

Als gevolg van de overtalsituatie ontstond een omsingeling van PSV. De Arnhemse club had Oussama Darfalou als eenzame, diepe spits. De Algerijn moest voorin gokken op een counter of fout aan PSV-zijde.

Vitesse hield lang stand. De ultra-defensieve Arnhemse formatie gaf zelfs nauwelijks kansen weg. Het gemor in Eindhoven nam zo toe. En na krap een uur zorgde Darfalou ook voor gevaar met een schot in de korte hoek. Doelman Jeroen Zoet kon ternauwernood redding brengen.

Lof

Na 68 minuten werd het verzet van Vitesse evenwel gebroken. Luuk de Jong sloop weg bij Jake Clarke-Salter en tikte van dichtbij binnen op een voorzet van Hirving Lozano: 1-0.

Het was de enige treffer in Eindhoven en daarvoor verdiende Vitesse alle lof. De Arnhemse equipe weerde zich kranig. Het leverde alleen niets meer op.

PSV-Vitesse 1-0 (0-0)

68. De Jong 1-0.

Gele kaarten: Bergwijn (PSV), Linssen, Ødegaard (Vitesse)

Rode kaart: Doekhi (Vitesse)

PSV: Zoet; Dumfries, Schwaab, Viergever, Angelino; Rosario, Pereiro, Hendrix; Lozano (90. Ramselaar), De Jong, Bergwijn (84. Malen).

Vitesse: Eduardo; Karavaev, Doekhi, Clarke-Salter, Clark (90. Büttner); Serero (84. Gong), Bero, Foor (18. Thelander); Ødegaard, Darfalou, Linssen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.