Volledig scherm
Younes Namli (PEC Zwolle) in duel met Thulani Serero (Vitesse). © ANP/VI Images

Vitesse met vakantieganger Serero tegen Ajax

ARNHEM - Thulani Serero start zaterdag in de basis tijdens de topper tegen Ajax. De Zuid-Afrikaan vormt samen met Riechedly Bazoer, ook een ex-Ajacied, het centrale blok op het middenveld. Matus Bero verhuist naar links.

Serero miste bijna de hele voorbereiding van Vitesse. Hij was met Zuid-Afrika actief op de Afrika Cup. Daarna had de middenvelder twee weken vakantie. Serero sloot vorige week pas aan en deed tegen Bayer Leverkusen (1-1) voor het eerst een helft mee.

,,Thulani is heel belangrijk voor ons”, zegt trainer Leonid Sloetski. ,,Het is niet dat hij een hele zomer vakantie heeft gehad. Hij heeft de Afrika Cup gespeeld, is gewoon fit en kan spelen.”

Ajax is een lastige tegenstander

Vitesse ging vorig seizoen in eigen huis hard onderuit tegen Ajax (0-4). Sloetski is nu voorzichtig optimistisch. ,,We willen het natuurlijk beter doen”, zegt hij. ,,Maar Ajax is een hele lastige tegenstander. Voor elke club in de wereld. Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt zijn dan vertrokken, ze hebben goede vervangers gehaald. Ze zijn denk ik net zo sterk.”

Pasveer is hersteld van blessure

Remko Pasveer staat morgen onder de lat bij Vitesse. De keeper is hersteld van een blessure aan zijn linkerpols. Kostas Lamprou, overgekomen van Ajax, is reservedoelman. Armando Obispo, Bazoer en Oussama Tannane staan voor hun debuut voor de Arnhemse club. Bero krijgt op de linkerflank de voorkeur boven Jay-Roy Grot en Navarone Foor.

Musonda speelt beperkt

Charly Musonda start ook op de bank. De Belgische huurling van Chelsea heeft een zware knieblessure achter de rug. Sloetski: ,,Hij zal morgen wel gaan spelen, maar hoeveel minuten precies hangt af van het verloop van de wedstrijd.”

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Pasveer; Karavaev, Doekhi, Obispo, Clark; Tannane, Bazoer, Serero, Bero; Matavz, Linssen.