Volledig scherm
Vitesse-speler Matt Miazga. © Jasper Ruhe

Vitesse mist Miazga en Van Wolfswinkel tegen Feyenoord

ARNHEM – Achter de gesloten deuren van GelreDome heeft Vitesse de laatste details uitgewerkt voor de kraker tegen Feyenoord. De Arnhemse club start zondag zonder Matt Miazga en Ricky van Wolfswinkel aan de topper, die overal in Nederland met grote belangstelling zal worden gevolgd. De Gelderse club geldt als laatste grote horde voor de Rotterdammers op weg naar de landstitel.

Vitesse-trainer Henk Fraser betreurt de afwezigheid van zijn twee basisspelers. De coach moet tegen Feyenoord puzzelen. Arnold Kruiswijk is het alternatief voor Miazga. Voor de positie van linksback, met de taak Steven Berghuis uit te schakelen, dienen zich dan Alexander Büttner, Kevin Diks en Lassana Faye aan. Fraser trainde afgelopen week met Faye als linksback. ,,Daaraan kunnen geen conclusies worden verbonden”, zei Fraser vrijdag na de besloten training. ,,Maar Faye is wel een optie. Tegen Ajax was hij in verdedigend opzicht goed.”

Valse spits

Yuning Zhang is de logische vervanger van Van Wolfswinkel in de spits. Fraser beaamde dat, maar trok voor Feyenoord toch een rookgordijn op. ,,Ook voor de spitspositie zijn er opties”, sprak hij. ,,Dan gaan we met een valse spits spelen. Een meer lopende man.”

Grote aanpassingen zijn verder uitgesloten, zei Fraser. Vitesse neemt de wedstrijd tegen Feyenoord zeer serieus en niemand van het basisteam wordt gespaard met het oog op de bekerfinale, volgende week in De Kuip tegen AZ. ,,Daar zien wij geen heil in”, reageerde Fraser.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Room; Leerdam, Kashia, Kruiswijk, Büttner; Nakamba, Nathan, Baker; Rashica, Zhang, Foor.