Video-analist Kevin Balvers (links) praat coach Leonid Sloetski bij voor het duel met ADO Den Haag.
Volledig scherm
Video-analist Kevin Balvers (links) praat coach Leonid Sloetski bij voor het duel met ADO Den Haag. © Paul Meima/Pro Shots

Vitesse moet op zoek naar nieuwe video-analist

ARNHEM - Vitesse moet op zoek naar een nieuwe video-analist. Kevin Balvers gaat na zeven jaar weg bij de club uit Arnhem.

Balvers (30) en Vitesse gaan in goed overleg uiteen. De analist uit Hoevelaken loopt de laatste seizoenen tegen zijn grenzen aan bij de eredivisionist. Hij heeft een aflopend contract en wil een stap hogerop maken, na drie jaar in de opleiding en vier jaar bij het eerste team van de club. De beleidsbepalers in Arnhem staan hem daarbij niet in de weg.

KNVB-beker

Balvers kijkt terug op roerige jaren bij Vitesse. Hij maakte deel uit van de staf, die in 2017 de KNVB-beker won. Dat is de enige prijs uit de historie van de Gelderse eredivisionist. ,,Een geweldig hoogtepunt”, zegt hij.

Daarentegen volgden in die periode ook het ontslag van Henk Fraser en (gedwongen) vertrek van Leonid Sloetski. Balvers werd door de beide hoofdtrainers geroemd om zijn werk. Voor de buitenwacht stond de video-analist vooral bekend om zijn werk met de drone, waarmee hij de trainingen van Vitesse vanuit de lucht in beeld bracht. ,,Dan heb je een geweldig overzicht.”

Veel wisselingen

Balvers zag ook meerdere wisselingen in de top van Vitesse. Hij maakte zo met Mohammed Allach en Marc van Hintum twee technisch directeuren mee. Ook waren er op de post van hoofd opleidingen veranderingen, met Gerry Hamstra (nu ‘td’ Heerenveen), Edwin Petersen en Aloys Wijnker. De positie is nu weer vacant.

,,Al die wisselingen hebben wel effect gehad op mijn werkzaamheden”, zegt Balvers. ,,Ik wilde graag meer vernieuwingen doorvoeren. Dat werd door de veranderingen in bezetting nog wel eens op de lange baan geschoven. Dan lagen er vanzelfsprekend andere prioriteiten bij Vitesse.”

Balvers heeft nog geen nieuwe club. Hij heeft contacten in binnen- en buitenland. ,,Ik wil graag weer een stap maken in mijn carrière. De markt komt langzaam weer op gang. Maar door de coronacrisis moet ik ongetwijfeld geduld hebben. Het afscheid is wel vreemd. Het tijdperk Vitesse is voorbij, zonder dat we de competitie met wedstrijden hebben afgesloten.”