Volledig scherm
Dennis van Beukering, als trainer van Silvolde. De Velpenaar verlaat na dit seizoen Vitesse © David van Haren

Vitesse neemt afscheid van jeugdtrainer Van Beukering

ARNHEM - Dennis van Beukering vertrekt bij Vitesse. De Arnhemse club biedt hem geen nieuw contract aan. De trainer uit Velp slaat deze zomer, na twee jaar in de jeugdopleiding, een nieuwe weg in.

Van Beukering (43) beschikt over een aflopende verbintenis bij Vitesse. De Velpenaar heeft al contacten met andere clubs. Zo is hij in beeld bij Go Ahead Eagles. Er liggen ook lijnen naar verenigingen in de tweede en derde divisie. ,,Ik streef een zo hoog mogelijk niveau na”, stelt de coach desgevraagd.

Uit voetbalpiramide

Van Beukering is voor het tweede seizoen trainer bij Vitesse Onder 19 jaar. Hij werkt in die hoedanigheid samen met Theo Janssen. De Arnhemse club is afgelopen zomer uit de voetbalpiramide gestapt en deelt de technische staf in de opleiding na dit seizoen anders in.

Van Beukering wil als trainer verder doorgroeien. Hij heeft een aanvraag ingediend voor de cursus coach betaald voetbal. ,,Daarvoor bestaat een zware selectieprocedure”, weet hij. ,,Ik hoop binnenkort te worden toegelaten.”

Duobaan

Van Beukering heeft nu als voetbaltrainer een duobaan. Hij is fulltime in dienst bij Vitesse en fungeert daarnaast als coach van hoofdklasser Silvolde. De Velpenaar gaat na vier jaar weg bij de club uit de Achterhoek.

,,En ik ga vervolgens niet meer tegelijkertijd bij twee clubs werken”, zegt Van Beukering. ,,Ik ben een fanatiekeling. Het kost ontzettend veel tijd om twee clubs goed te doen. Dit zijn zo tropenjaren. Na de zomer wordt alles nieuw.”

Veel geleerd

De coach uit Velp, broer van ex-prof Jhonny van Beukering, heeft in twee jaar veel geleerd bij Vitesse. ,,Bij de club wordt gewerkt met de nieuwste technieken. Op het gebied van video-analyse ben ik echt veel wijzer geworden.’’

,,Op het vlak van fitheidstesten en het meten van fysieke waarden ook. Ik heb bij Vitesse verder veel kennis opgedaan bij trainers als Edward Sturing en Joseph Oosting (nu interim-hoofdtrainer van de club, LL). Ik werk daarbij nu twee seizoenen samen met Theo Janssen. Dat alles is een verrijking voor mij als trainer. Dat neem ik mee naar mijn volgende klus.”