De supporters van Vitesse kunnen hun sterren deze maand in Driel aanschouwen tegen Sivasspor. Het duel met Bayer Leverkusen is besloten voor aanhangers van de Arnhemse club.
Volledig scherm
De supporters van Vitesse kunnen hun sterren deze maand in Driel aanschouwen tegen Sivasspor. Het duel met Bayer Leverkusen is besloten voor aanhangers van de Arnhemse club. © Rolf Hensel

Vitesse oefent tegen Sivasspor, Arnhemse fans niet welkom bij duel met Bayer Leverkusen

ARNHEM - Vitesse werkt in de voorbereiding nog een oefenwedstrijd af. De Arnhemse club treft op woensdag 24 juli in Driel de Turkse club Sivasspor. Is dat duel voor publiek toegankelijk, voor de vriendschappelijke pot tegen Bayer Leverkusen zijn fans van de eredivisionist niet welkom.

Sivasspor is actief op het hoogste niveau in Turkije, de Süper Lig. De club verblijft voor de oefencampagne in Nederland. 

Vitesse ontmoet Sivasspor op woensdag 24 juli in Driel, bij de plaatselijke amateurclub. De aanvang is 19.00 uur.

De wedstrijd van Vitesse in Duitsland tegen Bayer Leverkusen (zondag 28 juli, 17.00 uur) wordt zonder publiek van de Arnhemse club gespeeld. De Duitse autoriteiten hebben daar ‘uit veiligheidsoverwegingen’ toe besloten. 

De faciliteiten van het trainingscomplex van Bayer, plaats van handeling voor de friendly, laten gescheiden supportersgroepen niet toe. Die vakken voor aanhangers zijn volgens de lokale autoriteiten wel verplicht. Daarom mogen aanhangers van Vitesse de wedstrijd niet bezoeken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.