Vitesse en Derry City betreden op 19 september 1990 het veld. Rechts vooraan aanvoerder Edward Sturing en doelman Raimond van der Gouw.
Volledig scherm
PREMIUM
Vitesse en Derry City betreden op 19 september 1990 het veld. Rechts vooraan aanvoerder Edward Sturing en doelman Raimond van der Gouw. © Vitesse

Vitesse ontsnapte aan de dood: ‘De IRA gaf zijn boodschap van terreur af, wij waren propaganda-instrument’

Vitesse speelde dertig jaar geleden zijn eerste Europese wedstrijd. In Londonderry, bolwerk van het gevreesde Ierse Republikeinse leger IRA, werd een ramp voorkomen. Eén bom nabij het Brandywell Stadium ging nooit af.

2 reacties

 • Kaat

  1 jaar geleden
  Gelukkig goed afgelopen! Wat een narigheid was het met de IRA.
 • Van Sonsbeke

  1 jaar geleden
  Dat is wel heftig om te horen dat er een bom bij het stadion niet is afgegaan bah bah.... Huub Loeffen oogde traag, maar op de lange afstand was hij wel degelijk snel en met zijn maatje 46 ( hij voetbalde op Quick met Adidas strepen vroeger ivm zijn brede en grote voeten) Wipte hij hem heel mooi over de keeper heen. Historisch doelpunt en moment voor Huub, Vitesse en supporters
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  3

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?