Volledig scherm
Mason Mount maakte de 2-0 tegen ADO Den Haag. © ANP

Vitesse op gemak naar finale play-offs

ARNHEM - Vitesse heeft zich zonder bovenmatige inspanning geplaatst voor de finale van de play-offs. De Arnhemse formatie hield ook in de return ADO Den Haag van het lijf. Goals van Tim Matavz en Mason Mount waren doorslaggevend in een slecht gevuld GelreDome: 2-1.

Vitesse had woensdag de eerste wedstrijd van ADO al met 5-2 gewonnen. In GelreDome startten beide teams in een gezapig tempo aan de return. Daarbij kreeg Bryan Linssen een kopkans voor de Arnhemse club en moest doelman Jeroen Houwen enkele keren reddend optreden.

Een counter leverde na 32 minuten de 1-0 op voor de Gelderse equipe. Vyacheslav Karavaev vond met een geweldige dieptepass Roy Beerens. De winteraankoop hield alle rust en overzicht en bediende vervolgens Tim Matavz op maat. De Sloveen scoorde alweer voor de zesde opeenvolgende wedstrijd voor Vitesse.

Rustig

Vitesse hing vervolgens rustig achterover en vertrouwde op de keeperskwaliteiten van Houwen. De doelman tikte een vlammend schot van Björn Johnsen tot corner. Aan de andere kant miste Matavz een enorme kans en schoot Alexander Büttner keihard op de paal.

Na rust sloeg Vitesse snel toe. Mason Mount onderstreepte zijn topvorm nog maar eens. De huurling van Chelsea zette na 53 minuten de counter zelf op. Via Linssen kwam vervolgens de bal op maat terug. Mount gleed de 2-0 binnen.

ADO sloeg daarop meteen terug. Nasser El Khayati strafte slordigheid in de defensie van Vitesse af: 2-1. Verder kwam de Haagse formatie niet.

Vitesse-ADO Den Haag 2-1 (1-0)

32. Matavz 1-0, 53. Mount 2-0, 55. El Khayati 2-1.

Vitesse: Houwen; Karavaev (55. Dabo), Kashia, Miazga, Büttner; Serero (53. Bruns), Mount, Foor (78. Ali); Beerens, Matavz, Linssen.

ADO Den Haag: Groothuizen, B. Kuipers, Beugelsdijk, Kanon, Meijers; Bakker (68. Falkenburg), El Khayati, Immers; Becker, Johnsen (76. Lorenzen), Duplan (74. Hooi).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.